به گزارش رسانه مالیاتی ایران، مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور با حضور در برنامه تلویزیونی پایش درخصوص دلایل اجرایی نشدن مالیات بر عایدی سرمایه در سال جاری و وضعیت اجرای آن در سال آینده گفت: مالیات بر عایدی سرمایه در قالب طرح در سال 1399 در مجلس شورای اسلامی تسلیم هیئت رئیسه مجلس شد و بررسیهایی در ارتباط با آن در کمیسیون اقتصادی مجلس صورت گرفت. شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز نکاتی پیرامون آن داشتند که این نکات مجدداً بازبینی و برطرف شدند و در حال حاضر مترصد تصویب در صحن علنی مجلس است.
وی با بیان اینکه قانون برای اجرای این پایه مالیاتی 20 ماه تنفس برای آمادهسازی مقدمات، آییننامههای قانونی و زیرساختهای آن داده است، افزود: با این حال این آمادگی در سازمان امور مالیاتی وجود دارد که بعد از تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه اجرای آن عملیاتی شود چرا که تحلیلهای لازم درخصوص اجرای این قانون در حوزه کسب و کار و چگونگی پیادهسازی آن توسط تیمهایی در سازمان امور مالیاتی صورت گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد اجرای آن باشیم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور درخصوص موارد مورد اختلاف درباره تصویب این پایه مالیاتی در شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نهادهای مذکور نکاتی پیرامون موضوعاتی از قبیل لحاظ مقوله تعدیل تورم در محاسبه مابه التفاوت قیمت خرید و فروش داراییها، خودرو و امثال آن داشتند که این نکات مجدداً بازبینی و برطرف شدند. بر این اساس اگر کسی بخواهد ملکی را خرید و فروش کند تعدیل تورمی در آن صورت خواهد گرفت بدین معنا که میزان تورم از بهای آن کاسته شده و باقیمانده مشمول مالیات خواهد شد.
موحدی بکنظر در ادامه افزود: موضوع دیگر درخصوص مالیات طلا و ارز بود که معاف شدند مشروط بر اینکه کسانی که میخواهند طلای خود را بفروشند صورتحساب الکترونیکی برای فروش آن داشته باشند که این دربرگیرنده نگاهی است که قانونگذار به قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان داشته است و یکی از نکات مثبت سازمان امور مالیاتی در پیادهسازی کامل و جامع این قانون محسوب میشود.
وی درخصوص فرهنگ سازی اجرای مالیات بر عایدی سرمایه در بین مردم و اطلاع رسانی آن اظهار داشت: در سازمان امور مالیاتی این عزم وجود دارد که آگاهی بخشی لازم درباره اجرای این پایه مالیاتی صورت بگیرد. اما تا زمانیکه این طرح به تصویب مجلس محترم نرسد فرهنگ سازی در مورد آن مثمر ثمر نخواهد بود و ممکن است بالعکس باعث ایجاد سو تفاهمهایی شود. اما قطعاً بعد از تصویب، آگاهی بخشیهای لازم پیرامون این قانون به مردم انجام خواهد شد.
اجرای نسبتاً کامل قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
موحدی بکنظر اجرای نسبتاً کامل قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان را یکی از نکات مثبت و قابل افتخار سازمان امور مالیاتی دانست و افزود: بر این اساس دریافت اظهارنامههای پیش فرض دوره چهارم سال 1402 و دوره اول سال جاری را داشتیم و در حال حاضر هم در مقطع ارائه اظهارنامههای دوره تابستان یا دوره دوم سال 1403 هستیم که 29 آبان ماه آخرین مهلت تکمیل آن در نظر گرفته شده است که از مؤدیان میخواهیم هر چه سریعتر نسبت به تکمیل و ارسال آن اقدام کنند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به بحث تکمیل و ارائه اظهارنامههای پیش فرض بیان داشت: یکی از مباحثی که اجرای آن سخت و خارج از دسترس برای سازمان امور مالیاتی به نظر میرسید بحث تکمیل و ارائه اظهارنامههای پیش فرض بود. اما با گذر از مشکلات توانستیم براساس اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی که مؤدیان در قالب قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان به سامانه مؤدیان ارسال میکردند اظهارنامههای پیش فرض تولید کنیم و در اختیار مؤدی قرار دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مؤدی نیز میبایست در صورت داشتن معاملاتی خارج از سامانه این اظهارنامه را تکمیل کرده و به سازمان امور مالیاتی ارسال نماید. بر سر راه انجام چنین اقدامی مشکلاتی نیز وجود داشت که سازمان توانست با موفقیت از آن عبور نماید. میتوان گفت این اتفاق مبارک در تراز اقداماتی است که در نظامهای مالیاتی در دنیا رقم خورده و آینده بسیار روشنی دارد.
شرکت حسابداری زلال حساب بهعنوان شرکت حسابداری در لاهیجان و تمامی شهرهای استان گیلان ، ارائه دهنده انواع خدمات حسابداری، مالیاتی، مشاوره مالی و اظهارنامه عملکردهای مالیاتی، با توجه هزینه های دور از انتظار پرسنل بخش حسابداری هر سازمان، شرکت حسابداری زلال حساب با افتخار، با گروهی مجرب و متخصص، با کمترین هزینه ی دستمزد و فارغ از هرگونه دغدغه مرتبط با پرسنل حسابداری، امور مالی حسابداری و مالیاتی در لاهیجان ،آستانه ،سیاهکل، رودسر لنگرود و ……. را برای کارفرمایان محترم متعهدانه به سرانجام می رساند.